Help with Search courses

Ontwerp een social media platform


In deze serie ga je een social media platform ontwerpen. Zo ontdek je wat kunstmatige intelligentie precies is en hoe social media platforms er gebruik van maken.
 
Met behulp van het ontwerpcanvas maak je eerst een ontwerp. Je beschrijft wat je gaat bouwen en welke A.I. algoritmes jouw platform gebruikt. Dan kies je een template en bouw je jouw eigen social media platform.


Over deze missie

In deze missie gaan kinderen zelf een social media platform ontwerpen. Op papier.
 
Met behulp van het ontwerpcanvas maken ze eerst een ontwerp. Ze beschrijven wat ze gaan bouwen en welke kunstmatige intelligentie hun platform gaat gebruiken.
 
Daarna bouwen ze, door te knippen, plakken en kleuren, een prototype van hun eigen social media platform.
 
Zo leren ze niet alleen wat kunstmatige intelligentie is maar ontdekken ze vooral hoe grote technologiebedrijven er gebruik van maken om mensen zo lang mogelijk op hun platform te houden.
In deze basiscursus leer je mensen te vermaken door spelen met of via de computer. Je ontdekt de basisprincipes van gamification en Scratch. Je maakt een eigen game. 

In deze basiscursus leer je via een website te communiceren met andere mensen. Je ontdekt dat een website bestaat uit onderdelen die iets doen als er iets gebeurt. Je maakt een eigen website.

In deze basiscursus leer je hoe software de mensheid verrijkt. Je ontdekt hoe computercode de computer instrueert iets te doen als er een bepaalde invoer komt. Je maakt een eigen programma. 

In deze basiscursus leer je hoe elektronische systemen dagelijks mensen slim helpen. Je ontdekt welke software ingebed zit in allerlei hardware-apparaten. Je maakt een embedded system.

In deze basiscursus leer je hoe IT-bedrijven hebben bijgedragen aan een betere wereld. Je ontdekt hoe je een IT-idee vertaalt in een menslievende innovatie. Je maakt je eigen onderneming.